Saya decide minggu lepas untuk makan dan makan dan makan. Tetiba teringin nak makan makanan Jepun dan Arab. Saya mencuba makanan Jepun di Yoshinoya & Hanamaru Udon di Sunway Pyramid dan Sukiya Tokyo Bowls & Noodles di I City Sentral. Manakala makanan Arab saya ke Al Rawsha di Shah Alam.
|
Enoki mushroom tempura. Tempura sedap cuma kalau makan banyak mungkin muak sebab batter menyerap minyak. |
|
Tak ingat nama. Tapi ada gabungan beef and chicken. |
|
Salmon steak (Aburi pot). Ada nasi ye. Ada juga set saba kabayaki iaitu ikan mackerel dan juga set mix (saba kabayaki & salmon) |
|
Beef bowl. Orange look tu adalah jeruk carrot. Boleh menghilangkan muak |
| | | |
| | |
|
Chicken shawarma. Comes with fries. |
|
Chicken mandy. Portion agak besar. If jenis makan sikit, better share. Sebab pada pendapat saya sebagai seorang yang suka makan banyak, memang rasa kenyang lah bila habiskan nasi ni. |
|
Kalau tak salah, lamb kebab. Skewers lamb kebab, fries, garlic sauce and pita bread. Comes with Arab bread. Btw, garlic sauce dia tak banyak pun. So, saya tambah garlic sauce (add on). |
|
Lamb mandy. Memang terbaik. Daging kambing yang tersangat lembut. Kuis dengan lembut pun, dah tercabut isi. Besar jugak tulang ni, memang tersangat puas hati |
|
Unagi & mackerel. Dua-dua favourite saya. Rasa isi unagi yang lembut dan rasa manis isi mackerel tu memang terbaik. Bila digabungkan dengan chawanmushi, lagi terbaik. Chawanmushi ini adalah Japanese savory egg custard. Rasa telur2, rasa creamy. Definitely complement to be eat with this set. |
|
Black pepper beef bowl (set). Comes with gyoza, vegetable pickles and miso soup. Saya tak berapa suka sangat yang ni sebab rasa terlalu berat/berempah lada hitam. But ini pendapat saya lah. Pendapat adalah subjektif kan. |
|
Unagi set. But this comes with ontama (telur rebus separuh masak). Jeruk lobak ni tambah sendiri. Refillable ye. |
|
Spicy ontama gyudon. Our popular half boiled egg and special spicy sauce combine to make the perfectly matched guydon |
|
Double meat tokyo ramen (Our light and flavorful shoyu broth combined with delicious noodles.
Sukiya's recipe embodies authentic Tokyo flavor that have been cherished
for generations.). Isi ayam ni double daripada yang biasa. Saya suka sebab broth rasa very light.
|